Spring naar inhoud

Breaking news: punaise met uitsterven bedreigd!

26/11/2009

Bron: Managers0nline.nl

Ruim 100 jaar na de uitvinding van de punaise, verdwijnt deze uit de kantooromgeving. De verkoop is in de afgelopen drie jaar met gemiddeld twintig project per jaar gedaald. Dat constateert Quantore, die jaarlijks voor haar 535 leden voor ruim 150 miljoen euro inkoopt aan kantoorbenodigdheden.

 

De punaise is in het jaar 1903 uitgevonden en behalve in hout wordt het product het meest gebruikt in prikborden. Het whiteboard, waardoor prikborden langzaam werden vervangen, deed zo’n 40 jaar geleden haar intrede .

Carbonpapier
Op dezelfde manier als dat de punaise aan het verdwijnen is, verdween het carbonpapier bij de introductie van de kopieermachine, zo’n 30 jaar geleden. Momenteel worden er slechts honderden velletjes per jaar verkocht. Hofmeester verwacht dat tipex ook nog op de lijst met bedreigde kantoorartikelen komt te staan. Paperclips en ordners bestaan ook al bijna 100 jaar en worden nog dagelijks met duizenden stuks verkocht. Ondanks de digitalisering van documenten en het cleandesk policy, drukken medewerkers nog massaal op de print knop. Quantore constateert dan ook geen afname in de bestellingen van deze kantoorbenodigdheden.

Top vijf
De minst verkochte kantoorartikelen ten opzichte van 2008 zijn:
1. Punaise (-30 procent)
2. 3,5″ diskette (-25 procent )
3. Overheadsheets (-twintig procent)
4. Correctievloeistof (-achttien procent)
5. Bureauonderlegger (-vijftien procent)

No comments yet

Plaats een reactie