Spring naar inhoud

Wereld Diabetes Dag

14/11/2009
CIMG2938

Binnenhof in het blauw

25 November vorig jaar, bijna een jaar geleden dus, hoorde Pieter dat hij Diabetes 1 heeft.

Vandaag is het Wereld Diabetes Dag.

Wereld Diabetes Dag (WDD) is de belangrijkste wereldwijde bewustwording campagne voor diabetes. Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.
In 2007 heeft Wereld Diabetes Dag voor het eerst plaatsgevonden onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt, onder volwassenen maar ook onder kinderen.

Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922.

Elk jaar nemen meer dan 200 lidorganisaties van de Internationale Diabetes Federatie uit meer dan 160 lidstaten van de Verenigde Naties, alsook verenigingen en organisaties, bedrijven, gezondheidswerkers en mensen met diabetes en hun gezinnen deel aan Wereld Diabetes Dag.

Meer informatie over dit wereldwijde initiatief:www.worlddiabetesday.org

WDD blauw
Wereldwijd worden tijdens Wereld Diabetes Dag markante gebouwen blauw aangelicht.  Net als in 2007 en 2008 staat ook dit jaar De Hofvijver in de blauwe schijnwerpers. Met dank aan het Ministerie van Algemene Zaken en Gemeente Den Haag.

Diabetesopschool.nl
Op vrijdag 13 november, daags voor de officiële Wereld Diabetes Dag, is in Den Haag het informatie-platform diabetesopschool.nl gelanceerd. Deze centrale website biedt kinderen/ouders en scholen/leerkrachten uniforme informatie en instrumenten om op individueel niveau goede afspraken te maken

Bij de start alleen nog voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar binnenkort ook voor kinderen van 0 – 4 en 12 – 18 jaar.

Meer informatie over diabetes:

No comments yet

Plaats een reactie